Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-01-01 - Środa
- 2025-01-02 - Czwartek
- 2025-01-03 - Piątek
- 2025-01-04 - Sobota
- 2025-01-05 - Niedziela
- 2025-01-06 - Poniedziałek
- 2025-01-07 - Wtorek
- 2025-01-08 - Środa
- 2025-01-09 - Czwartek
- 2025-01-10 - Piątek
- 2025-01-11 - Sobota
- 2025-01-12 - Niedziela
- 2025-01-13 - Poniedziałek
- 2025-01-14 - Wtorek
- 2025-01-15 - Środa
- 2025-01-16 - Czwartek
- 2025-01-17 - Piątek
- 2025-01-18 - Sobota
- 2025-01-19 - Niedziela
- 2025-01-20 - Poniedziałek
- 2025-01-21 - Wtorek
- 2025-01-22 - Środa
- 2025-01-23 - Czwartek
- 2025-01-24 - Piątek
- 2025-01-25 - Sobota
- 2025-01-26 - Niedziela
- 2025-01-27 - Poniedziałek
- 2025-01-28 - Wtorek
- 2025-01-29 - Środa
- 2025-01-30 - Czwartek
- 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2025-08-28 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Hummus paprykowy 60 g ( SEZ,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt. ( MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL,)
Papryka faszerowana z mięsem drobiowym i warzywami 300 g (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z rzepy i ogórka świeżego 100 g
Kalafior gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków
fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Sałatka z pieczonej marchwi 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIDeser chia z musem truskawkowym 200 g ( MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK