Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-01-01 - Środa
- 2025-01-02 - Czwartek
- 2025-01-03 - Piątek
- 2025-01-04 - Sobota
- 2025-01-05 - Niedziela
- 2025-01-06 - Poniedziałek
- 2025-01-07 - Wtorek
- 2025-01-08 - Środa
- 2025-01-09 - Czwartek
- 2025-01-10 - Piątek
- 2025-01-11 - Sobota
- 2025-01-12 - Niedziela
- 2025-01-13 - Poniedziałek
- 2025-01-14 - Wtorek
- 2025-01-15 - Środa
- 2025-01-16 - Czwartek
- 2025-01-17 - Piątek
- 2025-01-18 - Sobota
- 2025-01-19 - Niedziela
- 2025-01-20 - Poniedziałek
- 2025-01-21 - Wtorek
- 2025-01-22 - Środa
- 2025-01-23 - Czwartek
- 2025-01-24 - Piątek
- 2025-01-25 - Sobota
- 2025-01-26 - Niedziela
- 2025-01-27 - Poniedziałek
- 2025-01-28 - Wtorek
- 2025-01-29 - Środa
- 2025-01-30 - Czwartek
- 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-12-13 - Piątek | |
I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa brokułowa z makaronem 300 ml (GLU, PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,brokuły mrożone,makron,sól,śmietanka UHT 18%tł,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IIPieczona owsianka brownie z malinami 100 g ( SOJ, MLE, GLU OW, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, ORZ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK