Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-01-01 - Środa
  • 2025-01-02 - Czwartek
  • 2025-01-03 - Piątek
  • 2025-01-04 - Sobota
  • 2025-01-05 - Niedziela
  • 2025-01-06 - Poniedziałek
  • 2025-01-07 - Wtorek
  • 2025-01-08 - Środa
  • 2025-01-09 - Czwartek
  • 2025-01-10 - Piątek
  • 2025-01-11 - Sobota
  • 2025-01-12 - Niedziela
  • 2025-01-13 - Poniedziałek
  • 2025-01-14 - Wtorek
  • 2025-01-15 - Środa
  • 2025-01-16 - Czwartek
  • 2025-01-17 - Piątek
  • 2025-01-18 - Sobota
  • 2025-01-19 - Niedziela
  • 2025-01-20 - Poniedziałek
  • 2025-01-21 - Wtorek
  • 2025-01-22 - Środa
  • 2025-01-23 - Czwartek
  • 2025-01-24 - Piątek
  • 2025-01-25 - Sobota
  • 2025-01-26 - Niedziela
  • 2025-01-27 - Poniedziałek
  • 2025-01-28 - Wtorek
  • 2025-01-29 - Środa
  • 2025-01-30 - Czwartek
  • 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-12-08 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej 60 g ( JAJ, RYB, GOR, )
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,koncentrat pomidorowy,pomidory w puszce,śmietanka 18%tł,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,pierz czarny mielony,makaron muszelki.
Gulasz wołowy 200 g,łopatka wołowa,dżem z czarnej porzeczki,marchew,pomidor,papryka śwież,sól,pieprz czarny mielony,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy,czosnek,kminek,jałowiec,ziele angielskie,liśc laurowy.
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU,JĘCZ,),woda,kasza jeczmienna,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 100 g,kapusta kiszona,ogórek konserwowy,paparyka chilli,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony.
Sałata zielona z jogurtem 100 g (MLE,),sałata maslowa,sól,jogurt naturalny,zioła prowalsalskie.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków
fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ,ORZ,)
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2141.14 kcal;
  • Białko ogółem: 100.01 g;
  • Tłuszcz: 76.68 g; Kw. tł. nasy.:20.47 g;
  • Węglowodany ogółem: 274.16 g; W tym cukry: 47.65 g;
  • Błonnik pok.: 34.12 g;
  • Sól: 12.72 g
 

Cały jadłospis od 30 listopad do 09 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK