Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-01-01 - Środa
  • 2025-01-02 - Czwartek
  • 2025-01-03 - Piątek
  • 2025-01-04 - Sobota
  • 2025-01-05 - Niedziela
  • 2025-01-06 - Poniedziałek
  • 2025-01-07 - Wtorek
  • 2025-01-08 - Środa
  • 2025-01-09 - Czwartek
  • 2025-01-10 - Piątek
  • 2025-01-11 - Sobota
  • 2025-01-12 - Niedziela
  • 2025-01-13 - Poniedziałek
  • 2025-01-14 - Wtorek
  • 2025-01-15 - Środa
  • 2025-01-16 - Czwartek
  • 2025-01-17 - Piątek
  • 2025-01-18 - Sobota
  • 2025-01-19 - Niedziela
  • 2025-01-20 - Poniedziałek
  • 2025-01-21 - Wtorek
  • 2025-01-22 - Środa
  • 2025-01-23 - Czwartek
  • 2025-01-24 - Piątek
  • 2025-01-25 - Sobota
  • 2025-01-26 - Niedziela
  • 2025-01-27 - Poniedziałek
  • 2025-01-28 - Wtorek
  • 2025-01-29 - Środa
  • 2025-01-30 - Czwartek
  • 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-28 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa wielowarzywna z ziemniakami  300g (SOJ, MLE, SEL,),woda,brokuł mrożony,kalafior mrożony,fasolka szparagowa mrożona,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki,przyprawa w płynie.
Naleśniki z serem białym 300 g ( GLU,PSZ, JAJ, MLE,),woda,jajka,mleko,mąka pszenna,twaróg biały półtłusty,cukier,sól,olej rzepakowy.
Sałatka owocowa  100 g,winogrona ciemne,kiwi,gruszka,jabłka,pomarańcze,sok z cytryny,inulina.
Dynia z miodem i cynamonem 100 g,woda,dynia kostka,cynamon mielony,miód wielokwiatowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Serek wiejski ziarnisty 50 g ( MLE,)
Sałatka wiosenna z dressingiem 100 g ( SOJ,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g-1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2280.01 kcal;
  • Białko ogółem: 118.83 g;
  • Tłuszcz: 88.39 g; Kw. tł.nasy.: 36.48 g;
  • Węglowodany ogółem:256.13 g; W tym cukry: 88.51 g;
  • Błonnik pok.: 27.35 g;
  • Sól: 10.99 g
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK