Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-01-01 - Środa
  • 2025-01-02 - Czwartek
  • 2025-01-03 - Piątek
  • 2025-01-04 - Sobota
  • 2025-01-05 - Niedziela
  • 2025-01-06 - Poniedziałek
  • 2025-01-07 - Wtorek
  • 2025-01-08 - Środa
  • 2025-01-09 - Czwartek
  • 2025-01-10 - Piątek
  • 2025-01-11 - Sobota
  • 2025-01-12 - Niedziela
  • 2025-01-13 - Poniedziałek
  • 2025-01-14 - Wtorek
  • 2025-01-15 - Środa
  • 2025-01-16 - Czwartek
  • 2025-01-17 - Piątek
  • 2025-01-18 - Sobota
  • 2025-01-19 - Niedziela
  • 2025-01-20 - Poniedziałek
  • 2025-01-21 - Wtorek
  • 2025-01-22 - Środa
  • 2025-01-23 - Czwartek
  • 2025-01-24 - Piątek
  • 2025-01-25 - Sobota
  • 2025-01-26 - Niedziela
  • 2025-01-27 - Poniedziałek
  • 2025-01-28 - Wtorek
  • 2025-01-29 - Środa
  • 2025-01-30 - Czwartek
  • 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-06-18 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta proteinowa z tuńczykiem i natką pietruszki + 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów + 300 ml ( SOJ, SEL,)
Ser mozzarella 10 g (MLE,)
Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona
+ 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
Sos własny + 100 g (SOJ,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
+ 100 g (MLE,)
Brokuł gotowany + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Pasztet warzywny (marchew i cukinia) + 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twarożek z kolorową papryką + 60 g ( MLE,)
Ogórek kwaszony małosolny 100 g ( GOR,)
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1922.38 kcal; Białko
ogółem: 89.13 g; Tłuszcz: 64.37 g; Kw. tł.
nasy.: 20.56 g; Węglowodany ogółem:
257.60 g; W tym cukry: 38.76 g; Błonnik
pok.: 37.03 g; Sól: 12.71 g;

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK