Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-01-01 - Środa
  • 2025-01-02 - Czwartek
  • 2025-01-03 - Piątek
  • 2025-01-04 - Sobota
  • 2025-01-05 - Niedziela
  • 2025-01-06 - Poniedziałek
  • 2025-01-07 - Wtorek
  • 2025-01-08 - Środa
  • 2025-01-09 - Czwartek
  • 2025-01-10 - Piątek
  • 2025-01-11 - Sobota
  • 2025-01-12 - Niedziela
  • 2025-01-13 - Poniedziałek
  • 2025-01-14 - Wtorek
  • 2025-01-15 - Środa
  • 2025-01-16 - Czwartek
  • 2025-01-17 - Piątek
  • 2025-01-18 - Sobota
  • 2025-01-19 - Niedziela
  • 2025-01-20 - Poniedziałek
  • 2025-01-21 - Wtorek
  • 2025-01-22 - Środa
  • 2025-01-23 - Czwartek
  • 2025-01-24 - Piątek
  • 2025-01-25 - Sobota
  • 2025-01-26 - Niedziela
  • 2025-01-27 - Poniedziałek
  • 2025-01-28 - Wtorek
  • 2025-01-29 - Środa
  • 2025-01-30 - Czwartek
  • 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-03-31 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiełbasa biała luksusowa-produkt bezglutenowy z kurczaka średnio
rozdrobniony,parzony,w osłonce jadalnej-kolagen wołowy 100 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Sos chrzanowy  20 g ( MLE, S02,)
Ogórek konserwowy 100 g ( GOR,)
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
Babka cytrynowa 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz biały z ziemniakami  300 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU,ŻYT,),barszcz biały koncentrat,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,majeranek porcje rosołowe,liść laurowy,ziele angielskie,śmietanka.
Wołowina Sous Vide  80 g (GOR,),wołowina b/k,mąka pszenna,sól olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy,pieczarki świeże,papryka konserwowa,pieprz czarny.
Sos cumberland  100 g ( MLE,GOR, S02,),ser cumberland,sól,mąka kukurydziana,śmietana.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach  200 g,ziemniaki,przyprawy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli  100 g,kapusta kiszona,ogorek kiszony,papryka chili,cukier,olej rzeapkowy.
Buraczki tarte na ciepło  100 g,buraki,kwasek cytrynowy,mąka pszenna,sól,cukier.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Galaretka drobiowa z udźca i cytryna  100 g
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2760.32 kcal;
  • Białko ogółem: 113.62 g;
  • Tłuszcz: 85.06 g; Kw. tł. nasy.: 24.66 g; 
  • Węglowodany ogółem: 357.58 g; W tym cukry: 69.09 g;
  • Błonnik pok.: 30.19 g; 
  • Sól: 24.09 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK