Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-01-01 - Środa
  • 2025-01-02 - Czwartek
  • 2025-01-03 - Piątek
  • 2025-01-04 - Sobota
  • 2025-01-05 - Niedziela
  • 2025-01-06 - Poniedziałek
  • 2025-01-07 - Wtorek
  • 2025-01-08 - Środa
  • 2025-01-09 - Czwartek
  • 2025-01-10 - Piątek
  • 2025-01-11 - Sobota
  • 2025-01-12 - Niedziela
  • 2025-01-13 - Poniedziałek
  • 2025-01-14 - Wtorek
  • 2025-01-15 - Środa
  • 2025-01-16 - Czwartek
  • 2025-01-17 - Piątek
  • 2025-01-18 - Sobota
  • 2025-01-19 - Niedziela
  • 2025-01-20 - Poniedziałek
  • 2025-01-21 - Wtorek
  • 2025-01-22 - Środa
  • 2025-01-23 - Czwartek
  • 2025-01-24 - Piątek
  • 2025-01-25 - Sobota
  • 2025-01-26 - Niedziela
  • 2025-01-27 - Poniedziałek
  • 2025-01-28 - Wtorek
  • 2025-01-29 - Środa
  • 2025-01-30 - Czwartek
  • 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-31 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) + 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny + 100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła C&C 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką + 300 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, ),fasolka szparagowa mrożona,makaron zacierkowy,sól,mleko,kalafior mrożony,włoszczyzna 3skł,paski mrożona.
Filet z kurczaka pieczony w ziołach + 80 g,filet z kurczaka b/k/b/s,zioła suszone.
Sos brokułowy- dieta + 100 g ( SOJ,MLE, SEL,),brokuły mrożone,sól,mąka pszenna,śmietanka.
Ryż gotowany na sypko + 200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera + 100 g (SEL,),marchew,seler,sól,cukier,kwasek cytrynowy.
Cukinia gotowana + 100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi + 200 g

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 1892.63 kcal; 
  • Białko: 87.57 g; 
  • Tłuszcze: 68.90g; Kw. tł. nasy.: 20.96 g; 
  • Węglowodany ogółem;: 241.65 g;W tym cukry: 69.93 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 20.67 g;
  • Sól: 13.22
 

Cały jadłospis od 29 stycznia do 04 lutego

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK