Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-01-01 - Środa
- 2025-01-02 - Czwartek
- 2025-01-03 - Piątek
- 2025-01-04 - Sobota
- 2025-01-05 - Niedziela
- 2025-01-06 - Poniedziałek
- 2025-01-07 - Wtorek
- 2025-01-08 - Środa
- 2025-01-09 - Czwartek
- 2025-01-10 - Piątek
- 2025-01-11 - Sobota
- 2025-01-12 - Niedziela
- 2025-01-13 - Poniedziałek
- 2025-01-14 - Wtorek
- 2025-01-15 - Środa
- 2025-01-16 - Czwartek
- 2025-01-17 - Piątek
- 2025-01-18 - Sobota
- 2025-01-19 - Niedziela
- 2025-01-20 - Poniedziałek
- 2025-01-21 - Wtorek
- 2025-01-22 - Środa
- 2025-01-23 - Czwartek
- 2025-01-24 - Piątek
- 2025-01-25 - Sobota
- 2025-01-26 - Niedziela
- 2025-01-27 - Poniedziałek
- 2025-01-28 - Wtorek
- 2025-01-29 - Środa
- 2025-01-30 - Czwartek
- 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-12 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z dyni z grzankami* 350 ml ( GLU,PSZ, SEL,),dynia mrożona,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),ziemniaki obrane,bułka paryska,sól,śmietanka,poieprz czarny. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK