Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-01-01 - Środa
- 2025-01-02 - Czwartek
- 2025-01-03 - Piątek
- 2025-01-04 - Sobota
- 2025-01-05 - Niedziela
- 2025-01-06 - Poniedziałek
- 2025-01-07 - Wtorek
- 2025-01-08 - Środa
- 2025-01-09 - Czwartek
- 2025-01-10 - Piątek
- 2025-01-11 - Sobota
- 2025-01-12 - Niedziela
- 2025-01-13 - Poniedziałek
- 2025-01-14 - Wtorek
- 2025-01-15 - Środa
- 2025-01-16 - Czwartek
- 2025-01-17 - Piątek
- 2025-01-18 - Sobota
- 2025-01-19 - Niedziela
- 2025-01-20 - Poniedziałek
- 2025-01-21 - Wtorek
- 2025-01-22 - Środa
- 2025-01-23 - Czwartek
- 2025-01-24 - Piątek
- 2025-01-25 - Sobota
- 2025-01-26 - Niedziela
- 2025-01-27 - Poniedziałek
- 2025-01-28 - Wtorek
- 2025-01-29 - Środa
- 2025-01-30 - Czwartek
- 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-15 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Ser topiony 25g 2 szt (MLE, ) Miód (25g) 1 szt Sałata zielona 5 g Jabłko 1 szt 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z dyni z grzankami* 350 ml ( GLU,PSZ, SEL, ),dynia kostka mrożona,bułka paryska,mąka pszenna,sól,natka pietruszki,włoszcyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),mleko,śmietanka. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Ryba (Dorsz) w cieście 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, ),filet z dorsza b/s,sól,pieprz mielony,mąka pszenna,jajka,olej rzepakowy. Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g,kapusta czerwona,sól,cukier,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy. Kalafior gotowany* 100 g,kalafior mrożony,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Sos tatarski 30 ml (JAJ, GOR, S02, ) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK