Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-01-01 - Środa
- 2025-01-02 - Czwartek
- 2025-01-03 - Piątek
- 2025-01-04 - Sobota
- 2025-01-05 - Niedziela
- 2025-01-06 - Poniedziałek
- 2025-01-07 - Wtorek
- 2025-01-08 - Środa
- 2025-01-09 - Czwartek
- 2025-01-10 - Piątek
- 2025-01-11 - Sobota
- 2025-01-12 - Niedziela
- 2025-01-13 - Poniedziałek
- 2025-01-14 - Wtorek
- 2025-01-15 - Środa
- 2025-01-16 - Czwartek
- 2025-01-17 - Piątek
- 2025-01-18 - Sobota
- 2025-01-19 - Niedziela
- 2025-01-20 - Poniedziałek
- 2025-01-21 - Wtorek
- 2025-01-22 - Środa
- 2025-01-23 - Czwartek
- 2025-01-24 - Piątek
- 2025-01-25 - Sobota
- 2025-01-26 - Niedziela
- 2025-01-27 - Poniedziałek
- 2025-01-28 - Wtorek
- 2025-01-29 - Środa
- 2025-01-30 - Czwartek
- 2025-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2023-12-05 - Wtorek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadWielowarzywna z ziemniakami * 300 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),brokuł mrożony,kalafior mrożony,mleko 2%tł,śmietanka,sól,ziemniaki obrane,natka pietruszki. Kasza kuskus/sypko 200 g (GLU PSZ, ),kasza kuskus,sól,olej rzepakowy. Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g ( GLU,PSZ, JAJ, ),łopatka wieprzowa b/k,sól,jajka,bułka tarta,bułka paryska. Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE,),mąka pszenna,sól,natka pietruszki,mąka ziemniaczana. Surówka z rzepy białej i jabłka () 100 g (MLE, ),biała rzodkiew,śmietanka,majonez,natka pietruszki,sól,cukier,jabłka kompotowe. Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,kwasek cytrynowy,sól,cukier. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 41skł,mrożona,jabłka kompotowe,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 35 g (SOJ, ) Ser żółty 35 g (MLE, ) Mix sałat z papryką z sosem vinegrett 100 g (GOR,) | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK