Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-03-01 - Sobota
- 2025-03-02 - Niedziela
- 2025-03-03 - Poniedziałek
- 2025-03-04 - Wtorek
- 2025-03-05 - Środa
- 2025-03-06 - Czwartek
- 2025-03-07 - Piątek
- 2025-03-08 - Sobota
- 2025-03-09 - Niedziela
- 2025-03-10 - Poniedziałek
- 2025-03-11 - Wtorek
- 2025-03-12 - Środa
- 2025-03-13 - Czwartek
- 2025-03-14 - Piątek
- 2025-03-15 - Sobota
- 2025-03-16 - Niedziela
- 2025-03-17 - Poniedziałek
- 2025-03-18 - Wtorek
- 2025-03-19 - Środa
- 2025-03-20 - Czwartek
- 2025-03-21 - Piątek
- 2025-03-22 - Sobota
- 2025-03-23 - Niedziela
- 2025-03-24 - Poniedziałek
- 2025-03-25 - Wtorek
- 2025-03-26 - Środa
- 2025-03-27 - Czwartek
- 2025-03-28 - Piątek
- 2025-03-29 - Sobota
- 2025-03-30 - Niedziela
- 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-29 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g (GLU PSZ) Chleb graham 60g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15g (MLE) Twaróg półtłusty 50g (MLE) Dżem 25g Sałata zielona 20g Papryka świeża 80g Jogurt naturalny 150g (MLE)
| DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadSzpinakowa z zacierką 350ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL),szpinak rozdrobniony mrożony,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,liść laurowy,ziele angielskie,makaron zacierkowy,sól,śm,ietanka. Kotlet z ryby (Dorsz) 100g (GLU PSZ, JAJ, RYB),dorsz mrożony b/s,bułka tarta,jajka,sól,olej rzepakowy, Ziemniaki 200g,ziemniaki,sól. Surowka z kapusty czerwonej z olejem 100g,kapusta czerwona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier,olej rzepakowy. Bukiet warzyw gotowanych królewski 100g,miesznka 3skł mrożona kalafior,brokuł,marchew karbowana,sól. Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT.) Chleb graham 30g (GLU PSZ) Margaryna o zaw. 3/4 tł (60%) 10g Pasta z jaj z koperkiem 70g (JAJ, MLE, ) Sałata zielona 20g Pomidor 80g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową Chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g (GLU PSZ, SOJ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK