Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-03-01 - Sobota
- 2025-03-02 - Niedziela
- 2025-03-03 - Poniedziałek
- 2025-03-04 - Wtorek
- 2025-03-05 - Środa
- 2025-03-06 - Czwartek
- 2025-03-07 - Piątek
- 2025-03-08 - Sobota
- 2025-03-09 - Niedziela
- 2025-03-10 - Poniedziałek
- 2025-03-11 - Wtorek
- 2025-03-12 - Środa
- 2025-03-13 - Czwartek
- 2025-03-14 - Piątek
- 2025-03-15 - Sobota
- 2025-03-16 - Niedziela
- 2025-03-17 - Poniedziałek
- 2025-03-18 - Wtorek
- 2025-03-19 - Środa
- 2025-03-20 - Czwartek
- 2025-03-21 - Piątek
- 2025-03-22 - Sobota
- 2025-03-23 - Niedziela
- 2025-03-24 - Poniedziałek
- 2025-03-25 - Wtorek
- 2025-03-26 - Środa
- 2025-03-27 - Czwartek
- 2025-03-28 - Piątek
- 2025-03-29 - Sobota
- 2025-03-30 - Niedziela
- 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-09-05 - Piątek | |
I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Ser wędzony 50 g ( MLE,)
Dżem 25 g -1 szt.
Miód (25g) -1 szt.
Arbuz 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Rukola 10 g | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Ryba pieczona 100g (RYB, )
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL,)
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
| ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta 150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt. ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IIOwsianka z jabłkiem i cynamonem 150 g ( MLE, S02, GLU OW, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK