Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-03-01 - Sobota
- 2025-03-02 - Niedziela
- 2025-03-03 - Poniedziałek
- 2025-03-04 - Wtorek
- 2025-03-05 - Środa
- 2025-03-06 - Czwartek
- 2025-03-07 - Piątek
- 2025-03-08 - Sobota
- 2025-03-09 - Niedziela
- 2025-03-10 - Poniedziałek
- 2025-03-11 - Wtorek
- 2025-03-12 - Środa
- 2025-03-13 - Czwartek
- 2025-03-14 - Piątek
- 2025-03-15 - Sobota
- 2025-03-16 - Niedziela
- 2025-03-17 - Poniedziałek
- 2025-03-18 - Wtorek
- 2025-03-19 - Środa
- 2025-03-20 - Czwartek
- 2025-03-21 - Piątek
- 2025-03-22 - Sobota
- 2025-03-23 - Niedziela
- 2025-03-24 - Poniedziałek
- 2025-03-25 - Wtorek
- 2025-03-26 - Środa
- 2025-03-27 - Czwartek
- 2025-03-28 - Piątek
- 2025-03-29 - Sobota
- 2025-03-30 - Niedziela
- 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-08-17 - Niedziela | |
I ŚniadanieChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Paprykarz z łososia (dieta) 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa dyniowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Schab pieczony cały 80 g
Sos jarzynowy dieta 100 g (MLE,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Kalafior gotowany 100 g
Buraki tarte na ciepło 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt. ( JAJ,)
Pasta z pieczonych warzyw dieta 80 g ( SEL,)
Sałata zielona 20 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,) | |
Kolacja IIMleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 szt. ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK