Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-03-01 - Sobota
  • 2025-03-02 - Niedziela
  • 2025-03-03 - Poniedziałek
  • 2025-03-04 - Wtorek
  • 2025-03-05 - Środa
  • 2025-03-06 - Czwartek
  • 2025-03-07 - Piątek
  • 2025-03-08 - Sobota
  • 2025-03-09 - Niedziela
  • 2025-03-10 - Poniedziałek
  • 2025-03-11 - Wtorek
  • 2025-03-12 - Środa
  • 2025-03-13 - Czwartek
  • 2025-03-14 - Piątek
  • 2025-03-15 - Sobota
  • 2025-03-16 - Niedziela
  • 2025-03-17 - Poniedziałek
  • 2025-03-18 - Wtorek
  • 2025-03-19 - Środa
  • 2025-03-20 - Czwartek
  • 2025-03-21 - Piątek
  • 2025-03-22 - Sobota
  • 2025-03-23 - Niedziela
  • 2025-03-24 - Poniedziałek
  • 2025-03-25 - Wtorek
  • 2025-03-26 - Środa
  • 2025-03-27 - Czwartek
  • 2025-03-28 - Piątek
  • 2025-03-29 - Sobota
  • 2025-03-30 - Niedziela
  • 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-11-12 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g ( JAJ, MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Pomidor 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,),woda,koncentrat barszcz,buraki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,śmietana 18%tł,sół,kwasek cytrynowy,ziemniaki.
Schab pieczony cały 80 g,schab surowy b/s/b/k,sól,olej rzepakowy,przyprawy.
Sos koperkowy dieta 100 g (MLE, SEL,),woda,koper świeży,sól,mąka ziemniaczana,pszenna.
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU,JĘCZ,),woda,sól,olej rzepakowy,kasza jęczmienna.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,marchew,olej rzepakowy,sól,sok z cytryny,natka pietruszki.
Marchew z groszkiem 100 g,woda,marchew z groszkiem mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l - 1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2172.04 kcal;
  • Białko ogółem: 103.85 g;
  • Tłuszcz: 63.79 g; Kw. tł. nasy.:23.87 g;
  • Węglowodany ogółem: 307.31 g; W tym cukry: 62.58 g;
  • Błonnik pok.: 26.78 g;
  • Sól: 12.69 g
 

Cały jadłospis od 10 listopad do 19 listopad

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK