Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-03-01 - Sobota
  • 2025-03-02 - Niedziela
  • 2025-03-03 - Poniedziałek
  • 2025-03-04 - Wtorek
  • 2025-03-05 - Środa
  • 2025-03-06 - Czwartek
  • 2025-03-07 - Piątek
  • 2025-03-08 - Sobota
  • 2025-03-09 - Niedziela
  • 2025-03-10 - Poniedziałek
  • 2025-03-11 - Wtorek
  • 2025-03-12 - Środa
  • 2025-03-13 - Czwartek
  • 2025-03-14 - Piątek
  • 2025-03-15 - Sobota
  • 2025-03-16 - Niedziela
  • 2025-03-17 - Poniedziałek
  • 2025-03-18 - Wtorek
  • 2025-03-19 - Środa
  • 2025-03-20 - Czwartek
  • 2025-03-21 - Piątek
  • 2025-03-22 - Sobota
  • 2025-03-23 - Niedziela
  • 2025-03-24 - Poniedziałek
  • 2025-03-25 - Wtorek
  • 2025-03-26 - Środa
  • 2025-03-27 - Czwartek
  • 2025-03-28 - Piątek
  • 2025-03-29 - Sobota
  • 2025-03-30 - Niedziela
  • 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-10-20 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Serek ziarnisty naturalny 50 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Sałatka wiosenna z dressingiem  100 g ( SOJ,)
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g- 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny  300 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,kasza jęczmienna,ziemniaki,natka pietruszki,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony.
Filet z indyka jogurtowo-cytrynowy porcja  80 g (MLE,),filet z indyka b/s,jogurt naturalny,sok z cytryny,kukrkuma,sól,pieprz biały mielony.
Sos śmietanowo-cytrynowy  100 g (GLU PSZ, MLE,),woda,śmietana18%tł,sok z cytryny,skrobia ziemniaczana,sól.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,woda,ziemniaki,olej rzepakowy,zioła prowalsalskie,oregano,bazylia,pieprz czarny mielony,sól.
Surówka z rzepy, marchwi, jabłka,selera i papryki b/c 100 g (SEL,),biała rzepa,marchew,jabłka,papryka konserwowa,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda,brokuł mrożony,marchew mrożona,cynia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Sałatka śledziowa z pomidorami suszonymi i żurawiną 150 g ( RYB,MLE, GOR,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia - 1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2172.31kcal;
  • Białko ogółem: 102.02 g;
  • Tłuszcz: 76.49 g; Kw. tł. nasy.:26.36 g;
  • Węglowodany ogółem:283.56 g; W tym cukry: 82.31 g;
  • Błonnik pok.: 36.51 g;
  • Sól: 13.45 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK