Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-03-01 - Sobota
  • 2025-03-02 - Niedziela
  • 2025-03-03 - Poniedziałek
  • 2025-03-04 - Wtorek
  • 2025-03-05 - Środa
  • 2025-03-06 - Czwartek
  • 2025-03-07 - Piątek
  • 2025-03-08 - Sobota
  • 2025-03-09 - Niedziela
  • 2025-03-10 - Poniedziałek
  • 2025-03-11 - Wtorek
  • 2025-03-12 - Środa
  • 2025-03-13 - Czwartek
  • 2025-03-14 - Piątek
  • 2025-03-15 - Sobota
  • 2025-03-16 - Niedziela
  • 2025-03-17 - Poniedziałek
  • 2025-03-18 - Wtorek
  • 2025-03-19 - Środa
  • 2025-03-20 - Czwartek
  • 2025-03-21 - Piątek
  • 2025-03-22 - Sobota
  • 2025-03-23 - Niedziela
  • 2025-03-24 - Poniedziałek
  • 2025-03-25 - Wtorek
  • 2025-03-26 - Środa
  • 2025-03-27 - Czwartek
  • 2025-03-28 - Piątek
  • 2025-03-29 - Sobota
  • 2025-03-30 - Niedziela
  • 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-10-12 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką 60 g (MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,pieczarki świeże,ziemniaki,mieszanka 3skł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,śmietanka 18%tł,natka pietruszki.
Sos szpinakowy z serem białym 200 g (MLE,),woda,ser feta,śmietanka UHT 18%tł,pomidory w puszce,szpinak rozdrobniony mrożony,cukinia mrożona,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,pieprz biały mielony,pietruszka natka,bazylia suszona,gałka muszkatołowa,sól.
Makaron penne 200 g ( GLU,PSZ,),woda,sól,makaron penne,olej rzepakowy.
Surówka z selera naciowego i jabłka 100 g (MLE, ORZ, SEL, ),seler naciowy,jabłka,sok z cytryny,sól,natka pietruszki.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,woda,brokuł mrożony,marchew karbowana,dynia mrożona kostka,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł mrożona kompotowa,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g  -1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g -1 szt ( MLE,)
Hummus 60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Nektarynka -1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2298.88 kcal;
  • Białko ogółem: 76.79 g;
  • Tłuszcz: 80.84 g; Kw. tł. nasy.:22.58 g; 
  • Węglowodany ogółem:330.29 g; W tym cukry: 73.68 g;
  • Błonnik pok.: 45.23 g;
  • Sól: 10.47
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK