Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-03-01 - Sobota
  • 2025-03-02 - Niedziela
  • 2025-03-03 - Poniedziałek
  • 2025-03-04 - Wtorek
  • 2025-03-05 - Środa
  • 2025-03-06 - Czwartek
  • 2025-03-07 - Piątek
  • 2025-03-08 - Sobota
  • 2025-03-09 - Niedziela
  • 2025-03-10 - Poniedziałek
  • 2025-03-11 - Wtorek
  • 2025-03-12 - Środa
  • 2025-03-13 - Czwartek
  • 2025-03-14 - Piątek
  • 2025-03-15 - Sobota
  • 2025-03-16 - Niedziela
  • 2025-03-17 - Poniedziałek
  • 2025-03-18 - Wtorek
  • 2025-03-19 - Środa
  • 2025-03-20 - Czwartek
  • 2025-03-21 - Piątek
  • 2025-03-22 - Sobota
  • 2025-03-23 - Niedziela
  • 2025-03-24 - Poniedziałek
  • 2025-03-25 - Wtorek
  • 2025-03-26 - Środa
  • 2025-03-27 - Czwartek
  • 2025-03-28 - Piątek
  • 2025-03-29 - Sobota
  • 2025-03-30 - Niedziela
  • 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-01-10 - Środa
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z
dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem
wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, )
Pomidor 80 g
Miód (25g) 1 szt
Roszponka 10 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,pieprz,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki.
Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU PSZ,JAJ,),kasza manna,bułka tarta,bułka paryska,sól,udziec z kurczaka b/s/b/k,olej rzepakowy,jajka.
Ziemniaki 150 g,ziemniaki obrane,sól.
Buraczki oprószane 100 g ( GLU PSZ,)buraki,kwasek cytrynowy,sól,mąka pszenna,cukier.
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g,mieszanka 3skł,mrożona (marchew,kalafior,brokuł),sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Kakao z mlekiem 250 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt
blokowy wytworzony z połączonych
kawałków mięsa wieprzowego, parzony 20g (SOJ,)
Sałatka z makaronu i tuńczyka 150 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
Sałata zielona 5


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

             Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

 
Wartości odżywcze

Energia: 2560.73 kcal; 

Białko: 102.09 g; 

Tłuszcze: 72.73 g;Kw. tł. nasy.: 26.13 g; 

Węglowodany ogółem: 380.31 g; W tym cukry: 89.01 g;

 Błonnik pokarmowy: 23.49 g;

 Sól: 8.83 g;

 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK