Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-03-01 - Sobota
- 2025-03-02 - Niedziela
- 2025-03-03 - Poniedziałek
- 2025-03-04 - Wtorek
- 2025-03-05 - Środa
- 2025-03-06 - Czwartek
- 2025-03-07 - Piątek
- 2025-03-08 - Sobota
- 2025-03-09 - Niedziela
- 2025-03-10 - Poniedziałek
- 2025-03-11 - Wtorek
- 2025-03-12 - Środa
- 2025-03-13 - Czwartek
- 2025-03-14 - Piątek
- 2025-03-15 - Sobota
- 2025-03-16 - Niedziela
- 2025-03-17 - Poniedziałek
- 2025-03-18 - Wtorek
- 2025-03-19 - Środa
- 2025-03-20 - Czwartek
- 2025-03-21 - Piątek
- 2025-03-22 - Sobota
- 2025-03-23 - Niedziela
- 2025-03-24 - Poniedziałek
- 2025-03-25 - Wtorek
- 2025-03-26 - Środa
- 2025-03-27 - Czwartek
- 2025-03-28 - Piątek
- 2025-03-29 - Sobota
- 2025-03-30 - Niedziela
- 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-18 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g(SOJ, ) Mix sałat z papryką z sosem vinegrett 100 g (GOR, ) Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków z grzankami 350 g ( GLU,PSZ, SEL, ),buraki obrane,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),bułka paryska,ziemniaki obrane,śmietanka,mleko2%tł,sól,koncentrat barszcz. Naleśniki z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE, ),twaróg półtłusty 2%tł,mleko,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy,jajka,śmietanka. Polewka truskawkowa 150 g ( MLE, ),truskawki mrożone,cukier,jogurt naturalny 2%tł. Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, herbata ekspresowa owocowa,cukier. Banan 1szt. 1 szt | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt Galaretka z ryby* (miruna) 140 g ( RYB, SEL, ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Cytryna 20 g | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK