Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-03-01 - Sobota
  • 2025-03-02 - Niedziela
  • 2025-03-03 - Poniedziałek
  • 2025-03-04 - Wtorek
  • 2025-03-05 - Środa
  • 2025-03-06 - Czwartek
  • 2025-03-07 - Piątek
  • 2025-03-08 - Sobota
  • 2025-03-09 - Niedziela
  • 2025-03-10 - Poniedziałek
  • 2025-03-11 - Wtorek
  • 2025-03-12 - Środa
  • 2025-03-13 - Czwartek
  • 2025-03-14 - Piątek
  • 2025-03-15 - Sobota
  • 2025-03-16 - Niedziela
  • 2025-03-17 - Poniedziałek
  • 2025-03-18 - Wtorek
  • 2025-03-19 - Środa
  • 2025-03-20 - Czwartek
  • 2025-03-21 - Piątek
  • 2025-03-22 - Sobota
  • 2025-03-23 - Niedziela
  • 2025-03-24 - Poniedziałek
  • 2025-03-25 - Wtorek
  • 2025-03-26 - Środa
  • 2025-03-27 - Czwartek
  • 2025-03-28 - Piątek
  • 2025-03-29 - Sobota
  • 2025-03-30 - Niedziela
  • 2025-03-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2023-12-07 - Czwartek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 10 g (MLE, )

Miód 25 g (1szt) 

Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ, )

Sałata zielona 20 g

Pomidor 80 g

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami * 250 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),barszcz koncentrat,buraki obrane,ziemniaki obrane,sól,śmietanka,mleko 2%tł,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler).

Łazanki z kapustą i mięsem drob z udźca 300 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)kapusta kiszona,biała,mięso z uddźca b/k,kiełbasa zwyczajna,olej rzepakowy,pieprz czarny.

Jabłko 1 szt 1 szt

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł,mrożona,kwasek cytrynowy,cukier,jabłka.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 80 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt

Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 35 g(SOJ, )

Pasta z ciecierzycy z warzywami* 35 g(SEL, )

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

 
Kolacja II

Mandarynki 2 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2357.47 kcal; 
  • Białko: 85.21 g;
  • Tłuszcze: 74.11 g; Kw.
  • Tł. nasy.: 29.25 g; 
  • Węglowodany ogółem: 349.51 g; W tym cukry: 97.92 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 29.37 g;
  • Sól: 9.46 g; 
 

Cały jadłospis od 27 listopad do 10 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK