Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-06-01 - Niedziela
- 2025-06-02 - Poniedziałek
- 2025-06-03 - Wtorek
- 2025-06-04 - Środa
- 2025-06-05 - Czwartek
- 2025-06-06 - Piątek
- 2025-06-07 - Sobota
- 2025-06-08 - Niedziela
- 2025-06-09 - Poniedziałek
- 2025-06-10 - Wtorek
- 2025-06-11 - Środa
- 2025-06-12 - Czwartek
- 2025-06-13 - Piątek
- 2025-06-14 - Sobota
- 2025-06-15 - Niedziela
- 2025-06-16 - Poniedziałek
- 2025-06-17 - Wtorek
- 2025-06-18 - Środa
- 2025-06-19 - Czwartek
- 2025-06-20 - Piątek
- 2025-06-21 - Sobota
- 2025-06-22 - Niedziela
- 2025-06-23 - Poniedziałek
- 2025-06-24 - Wtorek
- 2025-06-25 - Środa
- 2025-06-26 - Czwartek
- 2025-06-27 - Piątek
- 2025-06-28 - Sobota
- 2025-06-29 - Niedziela
- 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-08-21 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt. ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g ( GLU PSZ, RYB, MLE,)
Ogórek świeży 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt. (MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pieczarkowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,)
Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos dyniowy 100 g (MLE,)
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 100 g
Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)
Serek homo. naturalny 60 g (MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Słupki papryki czerwonej 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IISałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g ( MLE, GLU JĘCZ,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK