Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-06-01 - Niedziela
- 2025-06-02 - Poniedziałek
- 2025-06-03 - Wtorek
- 2025-06-04 - Środa
- 2025-06-05 - Czwartek
- 2025-06-06 - Piątek
- 2025-06-07 - Sobota
- 2025-06-08 - Niedziela
- 2025-06-09 - Poniedziałek
- 2025-06-10 - Wtorek
- 2025-06-11 - Środa
- 2025-06-12 - Czwartek
- 2025-06-13 - Piątek
- 2025-06-14 - Sobota
- 2025-06-15 - Niedziela
- 2025-06-16 - Poniedziałek
- 2025-06-17 - Wtorek
- 2025-06-18 - Środa
- 2025-06-19 - Czwartek
- 2025-06-20 - Piątek
- 2025-06-21 - Sobota
- 2025-06-22 - Niedziela
- 2025-06-23 - Poniedziałek
- 2025-06-24 - Wtorek
- 2025-06-25 - Środa
- 2025-06-26 - Czwartek
- 2025-06-27 - Piątek
- 2025-06-28 - Sobota
- 2025-06-29 - Niedziela
- 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-08-13 - Środa | |
I ŚniadanieBułeczka pszenna 30g - 1 szt. ( GLU PSZ,)
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt. ( JAJ,)
Sałatka z pomidorami koktajlowymi i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
| ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa grochowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce 80 g
Sos brokułowy- dieta 100 g (MLE,)
Ryż brązowy 200 g
Surówka z marchwi i selera 100 g (MLE, SEL,)
Brukselka gotowana 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
| ![]() PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIArbuz 150 g | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK