Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-06-01 - Niedziela
  • 2025-06-02 - Poniedziałek
  • 2025-06-03 - Wtorek
  • 2025-06-04 - Środa
  • 2025-06-05 - Czwartek
  • 2025-06-06 - Piątek
  • 2025-06-07 - Sobota
  • 2025-06-08 - Niedziela
  • 2025-06-09 - Poniedziałek
  • 2025-06-10 - Wtorek
  • 2025-06-11 - Środa
  • 2025-06-12 - Czwartek
  • 2025-06-13 - Piątek
  • 2025-06-14 - Sobota
  • 2025-06-15 - Niedziela
  • 2025-06-16 - Poniedziałek
  • 2025-06-17 - Wtorek
  • 2025-06-18 - Środa
  • 2025-06-19 - Czwartek
  • 2025-06-20 - Piątek
  • 2025-06-21 - Sobota
  • 2025-06-22 - Niedziela
  • 2025-06-23 - Poniedziałek
  • 2025-06-24 - Wtorek
  • 2025-06-25 - Środa
  • 2025-06-26 - Czwartek
  • 2025-06-27 - Piątek
  • 2025-06-28 - Sobota
  • 2025-06-29 - Niedziela
  • 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-05-21 - Środa
I Śniadanie

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Dip jogurtowo-koperkowy 100 g ( MLE,)
Sałatka z pomidorami koktajlowymi i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 ml ( MLE,SEL,),woda.włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,sól,śmietanka UHT 18%tł.
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g,filet z kurczaka b/k,sól,zioła prowalsalskie.
Sos brokułowy- dieta 100 g (MLE,),woda,brokuły mrożone,mąka ryżowa,ziemniaczana,sól,śmietanka 18%tł UHT.
Ryż biały 200 g,woda,sól,olej rzepakowy,ryż biały.
Marchew gotowana 100 g,woda,sól,marchew.
Kalafior gotowany 100 g,woda,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2235.72 kcal;
  • Białko ogółem: 98.66 g;
  • Tłuszcz: 82.75 g; Kw. tł. nasy.:25.66 g;
  • Węglowodany ogółem: 284.28 g; W tym cukry: 56.75 g;
  • Błonnik pok.: 22.49 g;
  • Sól: 12.74 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK