Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-06-01 - Niedziela
  • 2025-06-02 - Poniedziałek
  • 2025-06-03 - Wtorek
  • 2025-06-04 - Środa
  • 2025-06-05 - Czwartek
  • 2025-06-06 - Piątek
  • 2025-06-07 - Sobota
  • 2025-06-08 - Niedziela
  • 2025-06-09 - Poniedziałek
  • 2025-06-10 - Wtorek
  • 2025-06-11 - Środa
  • 2025-06-12 - Czwartek
  • 2025-06-13 - Piątek
  • 2025-06-14 - Sobota
  • 2025-06-15 - Niedziela
  • 2025-06-16 - Poniedziałek
  • 2025-06-17 - Wtorek
  • 2025-06-18 - Środa
  • 2025-06-19 - Czwartek
  • 2025-06-20 - Piątek
  • 2025-06-21 - Sobota
  • 2025-06-22 - Niedziela
  • 2025-06-23 - Poniedziałek
  • 2025-06-24 - Wtorek
  • 2025-06-25 - Środa
  • 2025-06-26 - Czwartek
  • 2025-06-27 - Piątek
  • 2025-06-28 - Sobota
  • 2025-06-29 - Niedziela
  • 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2025-04-21 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE,)
Pomidor 90 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 ml ( SOJ,MLE, SEL,),woda,włoszczyzan 3 skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,sól,śmietanka 18%tł UHT.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 80 g,filet z kurczaka b/s/b/k,olej rzepakowy,bazylia suszona,zioła prowalsalskie,sól.
Sos pietruszkowy  100 g ( SOJ,MLE,),woda,natka pietruszki,mąka pszenna,ziemniaczana,sól.
Cukinia gotowana 100 g,cukinia mrożona,sól.
Marchew gotowana 100 g,woda,marchew kostka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Sałatka jarzynowa dieta + 100 g ( MLE, SEL,)
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1995.11 kcal;
  • Białko ogółem: 118.92 g;
  • Tłuszcz: 56.85 g; Kw. tł. nasy.:22.28 g;
  • Węglowodany ogółem:259.56 g; W tym cukry: 62.34 g;
  • Błonnik pok.: 28.00 g;
  • Sól: 10.86 g
 

Cały jadłospis od 19 kwietnia do 28 kwietnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK