Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-06-01 - Niedziela
  • 2025-06-02 - Poniedziałek
  • 2025-06-03 - Wtorek
  • 2025-06-04 - Środa
  • 2025-06-05 - Czwartek
  • 2025-06-06 - Piątek
  • 2025-06-07 - Sobota
  • 2025-06-08 - Niedziela
  • 2025-06-09 - Poniedziałek
  • 2025-06-10 - Wtorek
  • 2025-06-11 - Środa
  • 2025-06-12 - Czwartek
  • 2025-06-13 - Piątek
  • 2025-06-14 - Sobota
  • 2025-06-15 - Niedziela
  • 2025-06-16 - Poniedziałek
  • 2025-06-17 - Wtorek
  • 2025-06-18 - Środa
  • 2025-06-19 - Czwartek
  • 2025-06-20 - Piątek
  • 2025-06-21 - Sobota
  • 2025-06-22 - Niedziela
  • 2025-06-23 - Poniedziałek
  • 2025-06-24 - Wtorek
  • 2025-06-25 - Środa
  • 2025-06-26 - Czwartek
  • 2025-06-27 - Piątek
  • 2025-06-28 - Sobota
  • 2025-06-29 - Niedziela
  • 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-10-25 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Melon 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami 300 g ( SOJ,SEL,),woda,ryż biały,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,natka pietruszki.
Naleśniki z farszem z kurczaka i pieczarek 300 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, ),woda,mleko,olej rzepakowy,sól,mąka pszenna,jajka,filet z kurczaka b/s,pieprz czarny mielony,przyprawa do kurczaka,pieczarki świeże,cebula.
Mix sałat z sosem winegret b/c 60 g,mix sałat,sok z cytryny,olej rzepakowy,sól.
Surówka z selera i marchwi (z olejem) b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,marchew,natka pietruszki,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Muffin czekoladowy o niskim IG z jagodami  50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2514.43 kcal;
  • Białko ogółem: 108.03 g;
  • Tłuszcz: 107.07 g; Kw. tł.nasy.: 23.73 g;
  • Węglowodany ogółem:281.06 g; W tym cukry: 72.72 g;
  • Błonnik pok.: 25.92 g;
  • Sól: 10.83 g;
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK