Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-06-01 - Niedziela
- 2025-06-02 - Poniedziałek
- 2025-06-03 - Wtorek
- 2025-06-04 - Środa
- 2025-06-05 - Czwartek
- 2025-06-06 - Piątek
- 2025-06-07 - Sobota
- 2025-06-08 - Niedziela
- 2025-06-09 - Poniedziałek
- 2025-06-10 - Wtorek
- 2025-06-11 - Środa
- 2025-06-12 - Czwartek
- 2025-06-13 - Piątek
- 2025-06-14 - Sobota
- 2025-06-15 - Niedziela
- 2025-06-16 - Poniedziałek
- 2025-06-17 - Wtorek
- 2025-06-18 - Środa
- 2025-06-19 - Czwartek
- 2025-06-20 - Piątek
- 2025-06-21 - Sobota
- 2025-06-22 - Niedziela
- 2025-06-23 - Poniedziałek
- 2025-06-24 - Wtorek
- 2025-06-25 - Środa
- 2025-06-26 - Czwartek
- 2025-06-27 - Piątek
- 2025-06-28 - Sobota
- 2025-06-29 - Niedziela
- 2025-06-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-01-10 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,pieprz,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml ( MLE,) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IIMus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt | |
Wartości odżywczeEnergia: 2560.73 kcal; Białko: 102.09 g; Tłuszcze: 72.73 g;Kw. tł. nasy.: 26.13 g; Węglowodany ogółem: 380.31 g; W tym cukry: 89.01 g; Błonnik pokarmowy: 23.49 g; Sól: 8.83 g; |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK