Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-08-01 - Piątek
  • 2025-08-02 - Sobota
  • 2025-08-03 - Niedziela
  • 2025-08-04 - Poniedziałek
  • 2025-08-05 - Wtorek
  • 2025-08-06 - Środa
  • 2025-08-07 - Czwartek
  • 2025-08-08 - Piątek
  • 2025-08-09 - Sobota
  • 2025-08-10 - Niedziela
  • 2025-08-11 - Poniedziałek
  • 2025-08-12 - Wtorek
  • 2025-08-13 - Środa
  • 2025-08-14 - Czwartek
  • 2025-08-15 - Piątek
  • 2025-08-16 - Sobota
  • 2025-08-17 - Niedziela
  • 2025-08-18 - Poniedziałek
  • 2025-08-19 - Wtorek
  • 2025-08-20 - Środa
  • 2025-08-21 - Czwartek
  • 2025-08-22 - Piątek
  • 2025-08-23 - Sobota
  • 2025-08-24 - Niedziela
  • 2025-08-25 - Poniedziałek
  • 2025-08-26 - Wtorek
  • 2025-08-27 - Środa
  • 2025-08-28 - Czwartek
  • 2025-08-29 - Piątek
  • 2025-08-30 - Sobota
  • 2025-08-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-07-23 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może zawierać: GLU
PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Twarożek pomidorowy 60 g ( MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ogórki kiszone,śmietanka UHT 18%tł,sól,pieprz czarny mielony,ziemniaki kostka,por,mąka pszenna,koper zielon.
Pulpet wieprzowo-ryżowy 120 g ( GLU,PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k/b/s,bułka tarta,jajka,ryż biały,olej rzepakowy,przyprawy.
Sos pomidorowy 100 g,woda,passta pomidorowa,przyprawy,skrobia ziemniaczana,sól,pomidory,koncentrat pomidorowy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seleer korzeń,brzoskiwinie w puszce,olej rzepakowy,sok z cytryny,natka pietruszki.
Fasolka szparagowa żółta 100 g,woda,sól,fasolka szparagowa żółta cięta mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 90 g ( MLE,)
Sałata strzępiasta zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2283.03 kcal;
  • Białko ogółem: 101.81 g;
  • Tłuszcz: 88.93 g; Kw. tł. nasy.: 32.74 g;
  • Węglowodany ogółem: 282.30 g; W tym cukry: 63.98 g;
  • Błonnik pok.: 31.88 g;
  • Sól: 13.71 g; 
 

Cały jadłospis od 17 lipca do 26 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK