Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-08-01 - Piątek
  • 2025-08-02 - Sobota
  • 2025-08-03 - Niedziela
  • 2025-08-04 - Poniedziałek
  • 2025-08-05 - Wtorek
  • 2025-08-06 - Środa
  • 2025-08-07 - Czwartek
  • 2025-08-08 - Piątek
  • 2025-08-09 - Sobota
  • 2025-08-10 - Niedziela
  • 2025-08-11 - Poniedziałek
  • 2025-08-12 - Wtorek
  • 2025-08-13 - Środa
  • 2025-08-14 - Czwartek
  • 2025-08-15 - Piątek
  • 2025-08-16 - Sobota
  • 2025-08-17 - Niedziela
  • 2025-08-18 - Poniedziałek
  • 2025-08-19 - Wtorek
  • 2025-08-20 - Środa
  • 2025-08-21 - Czwartek
  • 2025-08-22 - Piątek
  • 2025-08-23 - Sobota
  • 2025-08-24 - Niedziela
  • 2025-08-25 - Poniedziałek
  • 2025-08-26 - Wtorek
  • 2025-08-27 - Środa
  • 2025-08-28 - Czwartek
  • 2025-08-29 - Piątek
  • 2025-08-30 - Sobota
  • 2025-08-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-07-21 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,brokuły mrożone,kalafior mrożony,groszek zielony mrożony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,fasolka szaragowa zielona cięta mrożona,por,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka UHT 18%tł,natka pietruszki.
Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami 300 g (GL,PSZ,SEL,),cukinia,włoszczyzna 3 skł paski  mrożona,woda,ryż biały,ciecierzyca konserwowa,cebula biała,przyprawy,olej rzepakowy,pietruszka natka,udziec z kurczaka b/s.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c 150 g,marchew korzeń,jabłka,pomarańcza,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w
osłonce niejadalnej 50 g
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 150 g  ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: RYB, MCK, ) 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2066.06 kcal;
  • Białko ogółem: 90.82 g;
  • Tłuszcz: 94.38 g;Kw. tł. nasy.: 33.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 227.93 g; W tym cukry: 49.32 g;
  • Błonnik pok.: 38.45 g;
  • Sól: 11.95 g;
 

Cały jadłospis od 17 lipca do 26 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK