Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-08-01 - Piątek
  • 2025-08-02 - Sobota
  • 2025-08-03 - Niedziela
  • 2025-08-04 - Poniedziałek
  • 2025-08-05 - Wtorek
  • 2025-08-06 - Środa
  • 2025-08-07 - Czwartek
  • 2025-08-08 - Piątek
  • 2025-08-09 - Sobota
  • 2025-08-10 - Niedziela
  • 2025-08-11 - Poniedziałek
  • 2025-08-12 - Wtorek
  • 2025-08-13 - Środa
  • 2025-08-14 - Czwartek
  • 2025-08-15 - Piątek
  • 2025-08-16 - Sobota
  • 2025-08-17 - Niedziela
  • 2025-08-18 - Poniedziałek
  • 2025-08-19 - Wtorek
  • 2025-08-20 - Środa
  • 2025-08-21 - Czwartek
  • 2025-08-22 - Piątek
  • 2025-08-23 - Sobota
  • 2025-08-24 - Niedziela
  • 2025-08-25 - Poniedziałek
  • 2025-08-26 - Wtorek
  • 2025-08-27 - Środa
  • 2025-08-28 - Czwartek
  • 2025-08-29 - Piątek
  • 2025-08-30 - Sobota
  • 2025-08-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2025-06-28 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni  300 ml ( SOJ, SEL,),woda,dynia świeża,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,śmietanka UHT18%tł,sól,pieprz biały mielony,kurkuma.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy,zioła.
Podudzie z kurczaka pieczone paprykowe 120 g,podudzie b/s,sól,pieprz ziołowy,papryka słodka mielona,olej rzeapkowy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Brokuł gotowany 100 g,woda,brokuły mrożone,sól.
Buraki gotowane 100 g,woda,buraki,sól,sok z cytryny.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ,GOR, S02,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Jabłko pieczone - 1szt. 
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2183.85 kcal;
  • Białko ogółem: 111.28 g;
  • Tłuszcz: 75.76 g; Kw. tł. nasy.:28.75 g;
  • Węglowodany ogółem: 279.42 g; W tym cukry: 101.02 g;
  • Błonnik pok.: 31.25 g;
  • Sól: 8.03 g;
 

Cały jadłospis od 27 czerwca do 06 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK