Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-08-01 - Piątek
  • 2025-08-02 - Sobota
  • 2025-08-03 - Niedziela
  • 2025-08-04 - Poniedziałek
  • 2025-08-05 - Wtorek
  • 2025-08-06 - Środa
  • 2025-08-07 - Czwartek
  • 2025-08-08 - Piątek
  • 2025-08-09 - Sobota
  • 2025-08-10 - Niedziela
  • 2025-08-11 - Poniedziałek
  • 2025-08-12 - Wtorek
  • 2025-08-13 - Środa
  • 2025-08-14 - Czwartek
  • 2025-08-15 - Piątek
  • 2025-08-16 - Sobota
  • 2025-08-17 - Niedziela
  • 2025-08-18 - Poniedziałek
  • 2025-08-19 - Wtorek
  • 2025-08-20 - Środa
  • 2025-08-21 - Czwartek
  • 2025-08-22 - Piątek
  • 2025-08-23 - Sobota
  • 2025-08-24 - Niedziela
  • 2025-08-25 - Poniedziałek
  • 2025-08-26 - Wtorek
  • 2025-08-27 - Środa
  • 2025-08-28 - Czwartek
  • 2025-08-29 - Piątek
  • 2025-08-30 - Sobota
  • 2025-08-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-03-02 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo
wędzona,dojrzewajaca, wędzona. 50 g ( SOJ, SEL, GOR,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g ( MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Grochowa z ziemniakami  300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ),kiełbasa zwyczajna,boczek wędzony,włoszczyzna 3skł,paski mrozona,ziemniaki,groch łuskany,majeranek,sól,pieprz czarny.
Klopsik drobiowy  100 g ( GLU,PSZ, JAJ,),udziec z kurczaka b/k,jajka,bułka tarta,sól,olej rzepakowy.
Sos cygański  100 g,ogórek kiszony,cebula,czosnek,pomidory,koncentrat pomidorowy,sól,przyprawy,mąka pszenna.
Kasza gryczana ciemna  200 g,olej rzepakowy,kasza gryczana,sól.
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c  100 g,kapusta biała,jogurt naturalny,koper świeży,sól.
Brukselka gotowana  100 g,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Galaretka drobiowa z udźca i cytryna 150 g
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika  100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g - 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2071.33 kcal;
  • Białko ogółem: 95.69 g;
  • Tłuszcz: 81.19 g; Kw. tł. nasy.: 22.62 g;
  • Węglowodany ogółem: 255.52 g; W tym cukry: 80.08 g;
  • Błonnik pokarmowy: 37.90 g; 
  • Sól: 14.45 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK