Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-07-01 - Wtorek
  • 2025-07-02 - Środa
  • 2025-07-03 - Czwartek
  • 2025-07-04 - Piątek
  • 2025-07-05 - Sobota
  • 2025-07-06 - Niedziela
  • 2025-07-07 - Poniedziałek
  • 2025-07-08 - Wtorek
  • 2025-07-09 - Środa
  • 2025-07-10 - Czwartek
  • 2025-07-11 - Piątek
  • 2025-07-12 - Sobota
  • 2025-07-13 - Niedziela
  • 2025-07-14 - Poniedziałek
  • 2025-07-15 - Wtorek
  • 2025-07-16 - Środa
  • 2025-07-17 - Czwartek
  • 2025-07-18 - Piątek
  • 2025-07-19 - Sobota
  • 2025-07-20 - Niedziela
  • 2025-07-21 - Poniedziałek
  • 2025-07-22 - Wtorek
  • 2025-07-23 - Środa
  • 2025-07-24 - Czwartek
  • 2025-07-25 - Piątek
  • 2025-07-26 - Sobota
  • 2025-07-27 - Niedziela
  • 2025-07-28 - Poniedziałek
  • 2025-07-29 - Wtorek
  • 2025-07-30 - Środa
  • 2025-07-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2025-06-14 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Ser mozzarella 50 g (MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,kalafior mrożony,ziemniaki,śmietanka UHT18%tł,sól,pieprz czarny mielony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,natka pietruszki.
Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami 80 g,udziec z kurczaka b/s,bazylia,zioła prowalsalskie,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Marchew gotowana 100 g,woda,marchew,sól.
Buraki gotowane słupki 100 g,woda,sok z cytryny,buraki,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Melon 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2094.26 kcal;
  • Białko ogółem: 111.14 g; 
  • Tłuszcz:60.24 g; Kw. tł. nasy.: 17.81 g;
  • Węglowodany ogółem: 292.47 g; W tym cukry: 103.01 g;
  • Błonnik pok.: 28.39 g;
  • Sól: 9.43 g;
 

Cały jadłospis od 08 czerwca do 17 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK