Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-07-01 - Wtorek
  • 2025-07-02 - Środa
  • 2025-07-03 - Czwartek
  • 2025-07-04 - Piątek
  • 2025-07-05 - Sobota
  • 2025-07-06 - Niedziela
  • 2025-07-07 - Poniedziałek
  • 2025-07-08 - Wtorek
  • 2025-07-09 - Środa
  • 2025-07-10 - Czwartek
  • 2025-07-11 - Piątek
  • 2025-07-12 - Sobota
  • 2025-07-13 - Niedziela
  • 2025-07-14 - Poniedziałek
  • 2025-07-15 - Wtorek
  • 2025-07-16 - Środa
  • 2025-07-17 - Czwartek
  • 2025-07-18 - Piątek
  • 2025-07-19 - Sobota
  • 2025-07-20 - Niedziela
  • 2025-07-21 - Poniedziałek
  • 2025-07-22 - Wtorek
  • 2025-07-23 - Środa
  • 2025-07-24 - Czwartek
  • 2025-07-25 - Piątek
  • 2025-07-26 - Sobota
  • 2025-07-27 - Niedziela
  • 2025-07-28 - Poniedziałek
  • 2025-07-29 - Wtorek
  • 2025-07-30 - Środa
  • 2025-07-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-12-29 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 60 g ( JAJ, MLE,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony
w osłonce niejadalnej 50 g
Sałatka z pieczonej marchwi 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g - 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,ryż biały,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożopna,sól,natka pietruszki.
Filet z indyka pieczony w całości, plaster 80 g,filet z indyka b/s,sól,olej rzepakowy.
Sos koperkowy dieta 100 g ( MLE, SEL,),woda,koper świeży,skrobia ziemniaczana,mąka pszenna,sól.
Puree ziemniaczane  200 g ( MLE,),ziemniaki,sól,mleko 2%tł.
Dynia na parze 100 g,dynia mrożona ,sól.
Szpinak gotowany z olejem 100 g,szpinak rozdrobniony mrożony,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku  80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jabłko - 1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2033.33 kcal;
  • Białko ogółem: 94.85 g;
  • Tłuszcz: 74.91 g; Kw. tł. nasy.: 26.83 g;
  • Węglowodany ogółem: 257.73 g; W tym cukry: 74.02 g;
  • Błonnik pok.: 27.02 g;
  •  Sól: 14.22 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK