Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-07-01 - Wtorek
  • 2025-07-02 - Środa
  • 2025-07-03 - Czwartek
  • 2025-07-04 - Piątek
  • 2025-07-05 - Sobota
  • 2025-07-06 - Niedziela
  • 2025-07-07 - Poniedziałek
  • 2025-07-08 - Wtorek
  • 2025-07-09 - Środa
  • 2025-07-10 - Czwartek
  • 2025-07-11 - Piątek
  • 2025-07-12 - Sobota
  • 2025-07-13 - Niedziela
  • 2025-07-14 - Poniedziałek
  • 2025-07-15 - Wtorek
  • 2025-07-16 - Środa
  • 2025-07-17 - Czwartek
  • 2025-07-18 - Piątek
  • 2025-07-19 - Sobota
  • 2025-07-20 - Niedziela
  • 2025-07-21 - Poniedziałek
  • 2025-07-22 - Wtorek
  • 2025-07-23 - Środa
  • 2025-07-24 - Czwartek
  • 2025-07-25 - Piątek
  • 2025-07-26 - Sobota
  • 2025-07-27 - Niedziela
  • 2025-07-28 - Poniedziałek
  • 2025-07-29 - Wtorek
  • 2025-07-30 - Środa
  • 2025-07-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-12-27 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser wędzony 50 g (MLE,)
Dżem 25 g -1 szt
Miód (25g) -1 szt
Gruszka 1szt. - 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Sałata zielona 20 g

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml ( SOJ, SEL,GLU JĘCZ,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,kasza jęczmienna drobna,ziemniaki,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 80 g (RYB,),filet morszczuk b/s,olej rzepakowy,skrobia ryżowa,czosnek ,pieprz biały mielonymajeranek,kurkuma,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL,),seler,jabłka,sok z cytryny,natka pietruszki.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,marchew,kalafior,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta 150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Owsianka brownie z pomarańczą 150 g ( OZI, SOJ, GLU OW, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2499.05 kcal;
  • Białko ogółem: 84.35 g;
  • Tłuszcz: 90.82 g; Kw. tł. nasy.: 18.71 g;
  • Węglowodany ogółem: 330.00 g; W tym cukry: 86.85 g;
  • Błonnik pok.: 31.65 g;
  • Sól: 9.52 g;
 

Cały jadłospis od 20 grudnia do 29 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK