Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-07-01 - Wtorek
  • 2025-07-02 - Środa
  • 2025-07-03 - Czwartek
  • 2025-07-04 - Piątek
  • 2025-07-05 - Sobota
  • 2025-07-06 - Niedziela
  • 2025-07-07 - Poniedziałek
  • 2025-07-08 - Wtorek
  • 2025-07-09 - Środa
  • 2025-07-10 - Czwartek
  • 2025-07-11 - Piątek
  • 2025-07-12 - Sobota
  • 2025-07-13 - Niedziela
  • 2025-07-14 - Poniedziałek
  • 2025-07-15 - Wtorek
  • 2025-07-16 - Środa
  • 2025-07-17 - Czwartek
  • 2025-07-18 - Piątek
  • 2025-07-19 - Sobota
  • 2025-07-20 - Niedziela
  • 2025-07-21 - Poniedziałek
  • 2025-07-22 - Wtorek
  • 2025-07-23 - Środa
  • 2025-07-24 - Czwartek
  • 2025-07-25 - Piątek
  • 2025-07-26 - Sobota
  • 2025-07-27 - Niedziela
  • 2025-07-28 - Poniedziałek
  • 2025-07-29 - Wtorek
  • 2025-07-30 - Środa
  • 2025-07-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-05-07 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Tuńczyk z cebulką  60 g ( RYB, SOJ,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów  300 ml (SOJ, SEL,),pomidory w puszce,pomidory,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,przyprawy.
Ser mozzarella 10 g ( MLE,),ser mozzarella.
Gulasz wołowy  200 g,mięso wołowe b/k,przyprawy,mąka kukurydziana,pieprz czarny mielony,ziele angielskie,liść laurowy,koncentrat pomidorowy.
Kluski śląskie  200 g ( JAJ,),jajka,sól,mąka ziemniaczana,mąka pszenna.
Surówka z czarnej rzepy z czarnuszką 100 g,czarna rzepa,czarnuszka,sól,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Sałatka z buraczków i jabłka (z olejem) b/c  100 g,buraki,jabłka,sól,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g -1 szt
Pasztet drobiowy z kurnej półki 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SEL, )
Twarożek z kolorową papryką  60 g ( MLE,)
Rzodkiewka 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2156.96 kcal;
  • Białko ogółem: 99.50 g;
  • Tłuszcz: 64.39 g; Kw. tł. nasy.: 16.22 g; 
  • Węglowodany ogółem: 305.29 g; W tym cukry: 78.95 g;
  • Błonnik pok.: 34.70 g;
  • Sól: 13.67 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK