Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-12-01 - Poniedziałek
  • 2025-12-02 - Wtorek
  • 2025-12-03 - Środa
  • 2025-12-04 - Czwartek
  • 2025-12-05 - Piątek
  • 2025-12-06 - Sobota
  • 2025-12-07 - Niedziela
  • 2025-12-08 - Poniedziałek
  • 2025-12-09 - Wtorek
  • 2025-12-10 - Środa
  • 2025-12-11 - Czwartek
  • 2025-12-12 - Piątek
  • 2025-12-13 - Sobota
  • 2025-12-14 - Niedziela
  • 2025-12-15 - Poniedziałek
  • 2025-12-16 - Wtorek
  • 2025-12-17 - Środa
  • 2025-12-18 - Czwartek
  • 2025-12-19 - Piątek
  • 2025-12-20 - Sobota
  • 2025-12-21 - Niedziela
  • 2025-12-22 - Poniedziałek
  • 2025-12-23 - Wtorek
  • 2025-12-24 - Środa
  • 2025-12-25 - Czwartek
  • 2025-12-26 - Piątek
  • 2025-12-27 - Sobota
  • 2025-12-28 - Niedziela
  • 2025-12-29 - Poniedziałek
  • 2025-12-30 - Wtorek
  • 2025-12-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-07-12 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Ogórek świeży 80 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt ( MLE )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kalafior mrożony,ziemniaki,natka pietruszki,śmietanka UHT 18%tł,sól,pieprz czarny mielony.
Polędwiczki z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100 g ( GLU PSZ, JAJ,),woda,poledwiczka z kurczaka b/k,jajka,pieprz czarny mielony,bułka tarta,olej rzepakowy,płatki kukurydzoiane,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapusta biała,kukurydza konserwowa,koper świeży,sól,sok z cytryny,marchew korzeń,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi b/c 100 g,marchew korzeń,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella 50 g ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może
zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Papryka świeża 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2254.78 kcal;
  •  Białko ogółem: 113.05 g;
  • Tłuszcz: 75.13 g; Kw. tł.nasy.: 24.47 g;
  • Węglowodany ogółem: 299.51g; W tym cukry: 88.40 g;
  • Błonnik pok.: 37.49 g;
  • Sól: 10.82 g;
 

Cały jadłospis od 07 lipca do 16 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK