Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

Menu na dzień: 2025-12-17 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Serek ziarnisty naturalny 60 g (MLE)
Pasztet warzywny selerowo-marchwiowy dieta 70 g (GLU PSZ, JAJ, SEL)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 30 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad
 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15 g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE)
Szynka z zalewy - wędzonka wieprzowa, parzona, zapiekana 50 g
Pomidor 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł. 0,2l 1 szt. (MLE,.)

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 14 grudnia do 23 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK