Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-12-01 - Poniedziałek
  • 2025-12-02 - Wtorek
  • 2025-12-03 - Środa
  • 2025-12-04 - Czwartek
  • 2025-12-05 - Piątek
  • 2025-12-06 - Sobota
  • 2025-12-07 - Niedziela
  • 2025-12-08 - Poniedziałek
  • 2025-12-09 - Wtorek
  • 2025-12-10 - Środa
  • 2025-12-11 - Czwartek
  • 2025-12-12 - Piątek
  • 2025-12-13 - Sobota
  • 2025-12-14 - Niedziela
  • 2025-12-15 - Poniedziałek
  • 2025-12-16 - Wtorek
  • 2025-12-17 - Środa
  • 2025-12-18 - Czwartek
  • 2025-12-19 - Piątek
  • 2025-12-20 - Sobota
  • 2025-12-21 - Niedziela
  • 2025-12-22 - Poniedziałek
  • 2025-12-23 - Wtorek
  • 2025-12-24 - Środa
  • 2025-12-25 - Czwartek
  • 2025-12-26 - Piątek
  • 2025-12-27 - Sobota
  • 2025-12-28 - Niedziela
  • 2025-12-29 - Poniedziałek
  • 2025-12-30 - Wtorek
  • 2025-12-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-09-18 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki 60 g (GLU PSZ, RYB, MLE)
Ogórek świeży 100 g
Kiełki rzodkiewki 5 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL)
Bitka wieprzowa z szynki pieczona 80 g
Sos dyniowy 100 g (MLE)
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ)
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Serek homo. naturalny 60 g (MLE)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Słupki papryki czerwonej 90 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

 
Kolacja II

Sałatka z brązowym ryżem, fasolą i szynką 150 g (JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR) 

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK