Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-12-01 - Poniedziałek
  • 2025-12-02 - Wtorek
  • 2025-12-03 - Środa
  • 2025-12-04 - Czwartek
  • 2025-12-05 - Piątek
  • 2025-12-06 - Sobota
  • 2025-12-07 - Niedziela
  • 2025-12-08 - Poniedziałek
  • 2025-12-09 - Wtorek
  • 2025-12-10 - Środa
  • 2025-12-11 - Czwartek
  • 2025-12-12 - Piątek
  • 2025-12-13 - Sobota
  • 2025-12-14 - Niedziela
  • 2025-12-15 - Poniedziałek
  • 2025-12-16 - Wtorek
  • 2025-12-17 - Środa
  • 2025-12-18 - Czwartek
  • 2025-12-19 - Piątek
  • 2025-12-20 - Sobota
  • 2025-12-21 - Niedziela
  • 2025-12-22 - Poniedziałek
  • 2025-12-23 - Wtorek
  • 2025-12-24 - Środa
  • 2025-12-25 - Czwartek
  • 2025-12-26 - Piątek
  • 2025-12-27 - Sobota
  • 2025-12-28 - Niedziela
  • 2025-12-29 - Poniedziałek
  • 2025-12-30 - Wtorek
  • 2025-12-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-09-16 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Pieczona owsianka jabłkowa 50 g (JAJ, MLE, GLU OW)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Barszcz ukraiński z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL, )
Polędwiczki z kurczaka w płatkach kukurydzianych 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c 100 g
(MLE)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g (JAJ, MLE)
Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50 g
Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z warzywami i szynką b/c 100 g (GLU PSZ, MLE, GOR)
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l 1 szt. (MLE)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1874.21 kcal;
  • Białko ogółem: 106.53 g;
  • Tłuszcz: 64.96 g; Kw. tł. nasy.: 27.59 g;
  • Węglowodany ogółem: 219.86 g; W tym cukry: 51.57 g;
  • Błonnik pok.: 26.18 g;
  • Sól: 11.89 g
 

Cały jadłospis od 15 września do 24 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK