Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-12-01 - Poniedziałek
  • 2025-12-02 - Wtorek
  • 2025-12-03 - Środa
  • 2025-12-04 - Czwartek
  • 2025-12-05 - Piątek
  • 2025-12-06 - Sobota
  • 2025-12-07 - Niedziela
  • 2025-12-08 - Poniedziałek
  • 2025-12-09 - Wtorek
  • 2025-12-10 - Środa
  • 2025-12-11 - Czwartek
  • 2025-12-12 - Piątek
  • 2025-12-13 - Sobota
  • 2025-12-14 - Niedziela
  • 2025-12-15 - Poniedziałek
  • 2025-12-16 - Wtorek
  • 2025-12-17 - Środa
  • 2025-12-18 - Czwartek
  • 2025-12-19 - Piątek
  • 2025-12-20 - Sobota
  • 2025-12-21 - Niedziela
  • 2025-12-22 - Poniedziałek
  • 2025-12-23 - Wtorek
  • 2025-12-24 - Środa
  • 2025-12-25 - Czwartek
  • 2025-12-26 - Piątek
  • 2025-12-27 - Sobota
  • 2025-12-28 - Niedziela
  • 2025-12-29 - Poniedziałek
  • 2025-12-30 - Wtorek
  • 2025-12-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-08-28 - Czwartek
I Śniadanie
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g 
Hummus paprykowy 60 g SEZ,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt. MLE,)
 
II Śniadanie
 
Obiad
Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL,)
Papryka faszerowana z mięsem drobiowym i warzywami  300 g (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z rzepy i ogórka świeżego 100 g 
Kalafior gotowany 100 g 
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 
Kolacja I
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt.MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków
fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Sałatka z pieczonej marchwi 100 g 
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
 
Kolacja II
Deser chia z musem truskawkowym  200 g ( MLE,)
 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1897.96 kcal;
  • Białko ogółem: 102.13 g; 
  • Tłuszcz: 73.67 g; Kw. tł. nasy.: 26.98 g;
  • Węglowodany ogółem: 226.52 g; W tym cukry: 53.68 g;
  • Błonnik pok.: 38.17 g;
  • Sól: 11.72 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK