Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-05-01 - Czwartek
- 2025-05-02 - Piątek
- 2025-05-03 - Sobota
- 2025-05-04 - Niedziela
- 2025-05-05 - Poniedziałek
- 2025-05-06 - Wtorek
- 2025-05-07 - Środa
- 2025-05-08 - Czwartek
- 2025-05-09 - Piątek
- 2025-05-10 - Sobota
- 2025-05-11 - Niedziela
- 2025-05-12 - Poniedziałek
- 2025-05-13 - Wtorek
- 2025-05-14 - Środa
- 2025-05-15 - Czwartek
- 2025-05-16 - Piątek
- 2025-05-17 - Sobota
- 2025-05-18 - Niedziela
- 2025-05-19 - Poniedziałek
- 2025-05-20 - Wtorek
- 2025-05-21 - Środa
- 2025-05-22 - Czwartek
- 2025-05-23 - Piątek
- 2025-05-24 - Sobota
- 2025-05-25 - Niedziela
- 2025-05-26 - Poniedziałek
- 2025-05-27 - Wtorek
- 2025-05-28 - Środa
- 2025-05-29 - Czwartek
- 2025-05-30 - Piątek
- 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-08-23 - Sobota | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pasztet z soczewicy 60 g ( JAJ,)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt. ( MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa krem z dyni 300 ml ( SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ, )
Podudzie z kurczaka pieczone paprykowe 120 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Brokuł gotowany 100 g
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
Kolacja IBułeczka pszenna 30g - 1 szt. (GLU PSZ,)
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Ser mozzarella 50 g (MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może
zawierać: JAJ, GOR, S02, )
Papryka świeża 90 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IISok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt. | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK