Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-05-05 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony
w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ,MLE, SEL, GOR,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,kalafior mrożony,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,śmietanka UHT 18%tł,sól.pieprz czarny mielony.
Karkówka pieczona 80 g ( GOR,),karkówka wiepprzowa b/k,woda,olej rzepakowy,skrobia ryżowa,cebula,czosnek,papryka słodka mielona,oregano,cukier,pieprz czarny mielony,kumin rzymski,cynamon,imbir mielony,gorczyca,kolendra mielona,sól.
Sos pieczarkowy 100 g ( MLE,),woda,pieczarki świeże,mąka pszenna,ziemniacza,sól,śmietanka 18%tł,pieprz biały.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,ziemniaki,sól,jajka,mąka pszenna,ziemniaczana.
Mizeria 100 g (MLE,),ogórki świeże,jogurt naturalny,śmietana 18%tł,sól,sok z cytryny,koper świeży.
Dynia pieczona 100 g,dynia świeża,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,pietruszka natka,cukier,czosnek,pieprz czarny mielony,kolendra mielona,imbir mielony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Pasta z pieczonych warzyw 60 g ( SEL,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2293.74 kcal;
  • Białko ogółem: 106.73 g;
  • Tłuszcz: 84.73 g; Kw. tł. nasy.:33.63 g;
  • Węglowodany ogółem: 288.39 g; W tym cukry: 67.58 g;
  • Błonnik pok.: 37.34 g;
  • Sól: 11.47
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK