Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-12-01 - Poniedziałek
- 2025-12-02 - Wtorek
- 2025-12-03 - Środa
- 2025-12-04 - Czwartek
- 2025-12-05 - Piątek
- 2025-12-06 - Sobota
- 2025-12-07 - Niedziela
- 2025-12-08 - Poniedziałek
- 2025-12-09 - Wtorek
- 2025-12-10 - Środa
- 2025-12-11 - Czwartek
- 2025-12-12 - Piątek
- 2025-12-13 - Sobota
- 2025-12-14 - Niedziela
- 2025-12-15 - Poniedziałek
- 2025-12-16 - Wtorek
- 2025-12-17 - Środa
- 2025-12-18 - Czwartek
- 2025-12-19 - Piątek
- 2025-12-20 - Sobota
- 2025-12-21 - Niedziela
- 2025-12-22 - Poniedziałek
- 2025-12-23 - Wtorek
- 2025-12-24 - Środa
- 2025-12-25 - Czwartek
- 2025-12-26 - Piątek
- 2025-12-27 - Sobota
- 2025-12-28 - Niedziela
- 2025-12-29 - Poniedziałek
- 2025-12-30 - Wtorek
- 2025-12-31 - Środa
Menu na dzień: 2025-08-18 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.)- 1 szt. ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g (MLE,)
Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa,szynka wędzona,parzona 50 g
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
| |
II Śniadanie | |
ObiadZupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL)
Szynka pieczona w plastrach 80 g
Sos pieczeniowy 100 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Sałata lodowa z jogurtem 60 g ( MLE)
Fasolka szparagowa żółta 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w
osłonce niejadalnej 50 g
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
Kolacja IISałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 150 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: RYB, MCK, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK