Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-03-19 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Twarożek pomidorowy 50 g ( MLE,)
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 100 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,koper świeży,ziemniaki,włoszcyzna 3skł paski mrożona,śmietanka UHT 18%tł,sól,pieprz biały mielony.
Dorsz pieczony w ziołach 80g  80 g (RYB,),dorsz czarny filet/b/s,mąka ryżowa,olej rzepakowy,pietruszka natka,papryka czerwona,pieprz biały,imbir,gałka muszkatołowa,zioła prowalsalskie,majeranek,kurkuma,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,brokuł mrożony,marchew mrożona,kalafior mrożony,sól.
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g,kapusta kiszona,marchew,olej rzepakowy,natka pietruszki,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g ( SOJ, może
zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Mandarynka -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1858.04 kcal;
  • Białko ogółem: 94.27 g;
  • Tłuszcz: 57.52 g; Kw. tł. nasy.:18.34 g; 
  • Węglowodany ogółem: 252.61 g; W tym cukry: 41.67 g;
  • Błonnik pok.: 38.05 g;
  • Sól: 11.77 g;
 

Cały jadłospis od 10 marca do 19 marca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK