Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2025-03-08 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1szt (MLE,)
Pasta jajeczno-brokułowa 60 g (JAJ,)
Pasztet z soczewicy 60 g ( GLU,PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt (MLE )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia kostka mrożona,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,ziemniaki,sól,pieprz biały mielony,kurkuma,skrobia ziemniaczana,śmietanka UHT 18%tł.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy,zioła,sól.
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE,),woda,ziemniaki,jajka,sól,mąka pszenna,skrobia ziemniaczana,szpinak rozdrobniony mrożony,ser feta,czosnek,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony.
Surówka z rzepy białej i jabłka b/c 100 g (MLE,),biała rzepa,natka pietruszki,jabłka,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Buraki gotowane 100 g,woda,buraki,sok z cytryny,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g-1 szt ( GLU,PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L - 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2395.47 kcal;
  • Białko ogółem: 88.35 g;
  • Tłuszcz: 89.18 g; Kw. tł. nasy.:26.34 g;
  • Węglowodany ogółem: 320.03 g; W tym cukry: 92.74 g;
  • Błonnik pok.: 34.75 g;
  • Sól: 11.95 g;
 

Cały jadłospis od 28 lutego do 09 marca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK