Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-12-14 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet z soczewicy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni 300 ml ( SOJ, SEL,),woda,dynia,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,kurkuma,sól,pieprz biały mielony,skrobia ziemniaczana,śmietanka UHT 18%tł,przyprawa w płynie.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy,olej rzxepakowy.
Podudzie z kurczaka pieczone paprykowe 120 g,podudzie z kurczaka b/s,sól,olej rzepakowy,papryka słodka mielona.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Brokuł gotowany 100 g,woda,brokuł mrożony,sól.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c  100 g,marchew,pomarańcze,jabłka,natka pietruszki,sok z cytryny,olej rzepakowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Bułka graham-pszenna 50g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem 150 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2319.89 kcal;
  • Białko ogółem: 118.70 g;
  • Tłuszcz: 104.97 g; Kw. tł. nasy.: 29.40 g;
  • Węglowodany ogółem: 240.83 g; W tym cukry: 37.68 g;
  • Błonnik pok.: 33.72 g;
  • Sól: 11.66 g;
 

Cały jadłospis od 10 grudnia do 19 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK