Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-12-09 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,kalafior mrożony,brokuły mrożone,fasolka szparagowa mrożona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,sól,pieprz biały mielony,śmietanka 18%tł,ziele angielskie,liść laurowy.
Naleśniki z serem białym 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),woda,mleko2%tł,mąka pszenna,jajka,sól,twaróg półtłusty,cukier,cukier waniliowy,olej rzepakowy.
Mus truskawkowy b/c 100 g (MLE,),truskawki mrożone,jogurt naturalny.
Sałatka owocowa 100 g,winogrono czarne,gruszka,pomarańcze,jabłka,kiwi,sok z cytryny,inulina.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek śmietankowy naturalny 60 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Mix sałat 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g -1 szt ( GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2224.59 kcal;
  • Białko ogółem: 99.68 g;
  • Tłuszcz: 83.31 g; Kw. tł. nasy.:38.86 g;
  • Węglowodany ogółem: 274.12 g; W tym cukry: 94.05 g;
  • Błonnik pok.: 33.17 g;
  • Sól: 10.86 g
 

Cały jadłospis od 30 listopad do 09 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK