Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-18 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Sałatka z pomidorów i koperku  100 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,brokuły mrozone,szpinak rozdrobniony mrożony,seler obrany,pietruszka korzeń,por,olej rzepakowy,pietruszka natka,przyprawa do zup,mąka ziemniaczana,oregano suszone,sól,pieprz czarny mielony.
Gulasz wołowy dieta  200 g,woda,łopatka wołowa,pomidor,koncentrat pomidorowy,marchew,porzeczka czarna mrożona,maka ziemniaczana,liść laurowy,ziele angielskie,paparyka słodka mielona,sól.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach  200 g,ziemniaki obrane,woda,sól,majeranek,zioła prowalsalaskie,sól,pieprz biały,olej rzepakowy,majeranek,bazylia suszona,papryka słodka mielona.
Sałata zielona z jogurtem 100 g (MLE,),sałata maslowa,jogurt naturalny.
Buraczki tarte na ciepło 100 g,buraki obrane,woda,olej rzepakowy,pietruszka natka,cukier,mąka ziemniaczana,sok z cytryny,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2172.22 kcal;
  • Białko ogółem: 106.29 g;
  • Tłuszcz: 76.30 g; Kw. tł. nasy.22.43 g;
  • Węglowodany ogółem: 273.67 g; W tym cukry: 74.30 g;
  • Błonnik pok.: 23.42 g;
  • Sól: 12.65 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK