Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-05-01 - Czwartek
  • 2025-05-02 - Piątek
  • 2025-05-03 - Sobota
  • 2025-05-04 - Niedziela
  • 2025-05-05 - Poniedziałek
  • 2025-05-06 - Wtorek
  • 2025-05-07 - Środa
  • 2025-05-08 - Czwartek
  • 2025-05-09 - Piątek
  • 2025-05-10 - Sobota
  • 2025-05-11 - Niedziela
  • 2025-05-12 - Poniedziałek
  • 2025-05-13 - Wtorek
  • 2025-05-14 - Środa
  • 2025-05-15 - Czwartek
  • 2025-05-16 - Piątek
  • 2025-05-17 - Sobota
  • 2025-05-18 - Niedziela
  • 2025-05-19 - Poniedziałek
  • 2025-05-20 - Wtorek
  • 2025-05-21 - Środa
  • 2025-05-22 - Czwartek
  • 2025-05-23 - Piątek
  • 2025-05-24 - Sobota
  • 2025-05-25 - Niedziela
  • 2025-05-26 - Poniedziałek
  • 2025-05-27 - Wtorek
  • 2025-05-28 - Środa
  • 2025-05-29 - Czwartek
  • 2025-05-30 - Piątek
  • 2025-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-03-30 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Miód (25g) -2 szt
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g ( MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z selera z paluszkami grissimi  300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL,),seler korzeń,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,śmietanka,porcje rosołowe,paluszki grissimi,natka pietruszki,ziemniaki,
Klopsik drobiowy  100 g ( GLU,PSZ, JAJ,),łopatka wp/bk,jajka,bułka tarta,sól,przyprawy.
Sos cygański  100 g,ogórek konserwowy,pieczarki świeże,papryka świeża,koncentrat pomidorowy,sól,mąka pszenna,śmietanka.
Kasza gryczana ciemna  200 g,kasza gryczna,sól,olej rzepakowy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c  100 g,kapusta biała,marchew,sól,kwasek cytrynowy,koper świeży.
Brukselka gotowana  100 g,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Hummus  60 g (SOJ,)
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g -1 szt ( MLE,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika  100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2123.79 kcal;
  • Białko ogółem: 73.39 g;
  • Tłuszcz: 73.10 g; Kw. tł. nasy.: 19.49 g; 
  • Węglowodany ogółem: 304.72 g; W tym cukry: 79.51 g;
  • Błonnik pok.: 41.96 g;
  • Sól: 11.20 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK