Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2025

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2025-04-01 - Wtorek
  • 2025-04-02 - Środa
  • 2025-04-03 - Czwartek
  • 2025-04-04 - Piątek
  • 2025-04-05 - Sobota
  • 2025-04-06 - Niedziela
  • 2025-04-07 - Poniedziałek
  • 2025-04-08 - Wtorek
  • 2025-04-09 - Środa
  • 2025-04-10 - Czwartek
  • 2025-04-11 - Piątek
  • 2025-04-12 - Sobota
  • 2025-04-13 - Niedziela
  • 2025-04-14 - Poniedziałek
  • 2025-04-15 - Wtorek
  • 2025-04-16 - Środa
  • 2025-04-17 - Czwartek
  • 2025-04-18 - Piątek
  • 2025-04-19 - Sobota
  • 2025-04-20 - Niedziela
  • 2025-04-21 - Poniedziałek
  • 2025-04-22 - Wtorek
  • 2025-04-23 - Środa
  • 2025-04-24 - Czwartek
  • 2025-04-25 - Piątek
  • 2025-04-26 - Sobota
  • 2025-04-27 - Niedziela
  • 2025-04-28 - Poniedziałek
  • 2025-04-29 - Wtorek
  • 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-01-01 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE, )
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z
dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 80 g
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z ziemniakami * 300 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),brokuł mrożony,kalfior mrożony,ziemniaki obrane,sól,mieszanka 3skł,paski(marchew,pietruszka,seler),fasolka szparagowa mrożona,mleko2%tł.
Kasza pęczak/sypko 200 g ( GLU PSZ, ),kasza pęczak,sól,olej  rzepakowy.
Filet z kurczaka gotowany 100 g,filet z kurczaka b/s/b/k,sól.
Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE,),mąka pszenna,sól,pietruszka natka.
Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL, ),mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),olej rzepakowy,sól.
Surówka z pora, jabłka i marchewki 100g (MLE, ),marchew obrana,sól,por,jabłka kompotowe,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Pasta z twarogu i makreli wędzonej** 70 g (RYB, MLE, )
Roszponka 10 g
Ogórek kiszony 90 g

 
Kolacja II

Kanapka z jajkiem (chleb razowy 60g,margaryna 5g, jajko 25g) 1 szt ( GLU PSZ,JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2273.92 kcal; 
  • Białko: 120.51 g; 
  • Tłuszcze: 70.21 g;Kw. tł. nasy.: 28.00 g;
  • Węglowodany ogółem: 300.62 g; W tym cukry: 35.36 g;
  • Błonnik pokarmowy: 44.90 g;
  • Sól: 10.41 g;
 

Cały jadłospis od 25 grudnia 2023 do 07 stycznia 2024

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK