Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2025
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2025-04-01 - Wtorek
- 2025-04-02 - Środa
- 2025-04-03 - Czwartek
- 2025-04-04 - Piątek
- 2025-04-05 - Sobota
- 2025-04-06 - Niedziela
- 2025-04-07 - Poniedziałek
- 2025-04-08 - Wtorek
- 2025-04-09 - Środa
- 2025-04-10 - Czwartek
- 2025-04-11 - Piątek
- 2025-04-12 - Sobota
- 2025-04-13 - Niedziela
- 2025-04-14 - Poniedziałek
- 2025-04-15 - Wtorek
- 2025-04-16 - Środa
- 2025-04-17 - Czwartek
- 2025-04-18 - Piątek
- 2025-04-19 - Sobota
- 2025-04-20 - Niedziela
- 2025-04-21 - Poniedziałek
- 2025-04-22 - Wtorek
- 2025-04-23 - Środa
- 2025-04-24 - Czwartek
- 2025-04-25 - Piątek
- 2025-04-26 - Sobota
- 2025-04-27 - Niedziela
- 2025-04-28 - Poniedziałek
- 2025-04-29 - Wtorek
- 2025-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2023-11-24 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb bezglutenowy 100 g Masło exstra 82%tł 15 g (MLE) Sałata zielona 20 g Śniadaniowa drobiowa - parzony w osłonce niejadalnej 35 g Jajko gotowane 1szt (JAJ) Pomidor 80 g Jogurt naturalny 150 g -1szt (MLE) | BEZGLUTENOWA (11 / GL) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa ryżowa 350 ml (MLE), ryz biały,marchew obrana,seler obrany,mleko2%tł,śmietanka,natka pietruszki,sól. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Pulpet rybny gotowany (bez glutenu )100 g ( RYB),miruna filet ze skórą mrożony bez glazury,olej rzepakowy,jajka,sól,pieprz. Warzywa po grecku ( bez glutenu) 200 g ( SEL),włowszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),koncentrat pomidorowy,mąka ziemniaczan,olej rzepakowy,cukier,sól,pieprz. Kompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł.mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy. | BEZGLUTENOWA (11 / GL) |
Kolacja IHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb bezglutenowy 100 g Margaryna o zawartości 3/4 tł,60% 10g -1szt Mix sałat 20 g Pomidorki koktajlowe 80 g Twarożek 50 g (MLE) Dżem 25g - 1szt | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową ( chleb bezglutenowy, margaryna 5 g, szynka 25 g) 1szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK