Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2024 
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2024-03-01 - Piątek
 - 2024-03-02 - Sobota
 - 2024-03-03 - Niedziela
 - 2024-03-04 - Poniedziałek
 - 2024-03-05 - Wtorek
 - 2024-03-06 - Środa
 - 2024-03-07 - Czwartek
 - 2024-03-08 - Piątek
 - 2024-03-09 - Sobota
 - 2024-03-10 - Niedziela
 - 2024-03-11 - Poniedziałek
 - 2024-03-12 - Wtorek
 - 2024-03-13 - Środa
 - 2024-03-14 - Czwartek
 - 2024-03-15 - Piątek
 - 2024-03-16 - Sobota
 - 2024-03-17 - Niedziela
 - 2024-03-18 - Poniedziałek
 - 2024-03-19 - Wtorek
 - 2024-03-20 - Środa
 - 2024-03-21 - Czwartek
 - 2024-03-22 - Piątek
 - 2024-03-23 - Sobota
 - 2024-03-24 - Niedziela
 - 2024-03-25 - Poniedziałek
 - 2024-03-26 - Wtorek
 - 2024-03-27 - Środa
 - 2024-03-28 - Czwartek
 - 2024-03-29 - Piątek
 - 2024-03-30 - Sobota
 - 2024-03-31 - Niedziela
 
Menu na dzień: 2025-09-05 - Piątek | |
I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )  
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) -1 szt. ( MLE,)  
Ser wędzony 50 g ( MLE,)  
Dżem 25 g -1 szt.  
Miód (25g) -1 szt.  
Arbuz 150 g  
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml  
Rukola 10 g  | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)  | 
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )  
Ryba pieczona 100g (RYB, )  
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g  
Surówka z selera i jabłka b/c  100 g (SEL,)  
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g  
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml 
 | ![]() DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)  | 
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )  
Masło porcjowane 15g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)  
Falafel z ciecierzycy, pieczony 100 g ( GLU PSZ,)  
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta  150 g ( MLE, GOR,)  
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g -1 szt. ( MLE,)  
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )  | |
Kolacja IIOwsianka z jabłkiem i cynamonem 150 g ( MLE, S02, GLU OW, )  | |
Wartości odżywcze
  | |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK



 Документи україньською мовою
 Dokumenty w języku polskim